Verrassend & Uniek

Klei & Porselein | Kunst & Gebruiksgoed

Cursussen & Workshops | Exposities & Verkoop

© 2019-2024 mimariekeramiek.nl | fotografie website: laura-visser.nl & Mi Marie Keramiek

Nieuws

­

 

Nieuwsbrief 20 mei 2024

 

Na een drukke periode met veel cursussen, workshops en masterclasses heb ik op dit moment weer meer ruimte om zelf met de handen in de klei en het porselein te gaan. Tijdens de KunstKijkDagen heb ik twee nieuwe werken gepresenteerd, nieuw werk wat inmiddels mijn atelier ook alweer verlaten heeft naar de nieuwe eigenaren!

Nu dus nu weer vol aan de bak om half juni een mooie expositie op Art Laren neer te kunnen zetten.

Expositie nieuws

De eerste evenementen voor dit jaar, de KunstKijkDagen en de eerste KunstKijkRoute Amesrfoort, zijn inmiddels achter de rug. Voor mij de eerste kennismaking met het publiek in Amersfoort. Veel enthousiaste reacties op mijn atelierruimte en mijn werk, geinteresseerden hebben werk gekocht en hebben zich ingeschreven voor cursussen en workshops. Fijn om zo goed ontvangen te worden in Amersfoort.

 

Van 14 t/m 16 juni sta ik op Art Laren, een mooi kunstevenement op de Brink in Laren. Ik ben te vinden op Stand 32, The Artist Lounge.

 

Eind augustus tijdens ‘Open Atelier Route Baarn’ ben ik te gast bij Naomy Dentro van Studio Dentro. Samen met Naomy en Femke de Groot gaan we een mooie expositie neerzetten op Brinkzicht 29 in Baarn.

 

Later in het jaar volgt nog Kunst op Stand (onder voorbehoud) en Vreemde Gasten Amersfoort.

Een Zomer vol Porselein

Beeldend kunstenaar, topkeramist en meester in het werken met porselein Beatrijs van Rheeden komt van 9 t/m 12 juli naar Amersfoort voor een vierdaagse masterclass ‘Knijptechniek Porselein’. Meer informatie

 

Er zijn nog een paar plekjes vrij voor de Masterclas Vlasporselein van Guy van Leemput , de Vlaamse keramist komt van 31 juli t/m 3 augustus naar Nederland. Meer informatie

 

Van 14 t/m 17 augustus geef ik zelf een vierdaagse masterclass 'Werken met Porselein'. In deze vier dagen leer je de technieken om bloemen te maken van porselein en gaan we ook wat klein werk bouwen. Meer informatie over deze masterclass komt z.s.m. op de website.

 

De vierdaagse masterclass  'Mallen Maken' van Joris Link, wordt verplaatst naar een later moment, waarschijnlijk wordt deze doorgeschoven naar 2025.

 

Wanneer er nieuwe informatie is voor ‘Een Zomer vol Porselein’ plaats ik dit op mijn website. Specifiek hierover op de hoogte gehouden worden? Laat het mij weten, dan krijg je direct een e-mail wanneer er nieuwe informatie is.

Bloemen maken van Porselein.

De masterclasses en workshops ‘Bloemen maken van Porselein’ zijn een groot succes. Op dit moment staat alleen nog de masterclass op 8 en 9 juni in mijn eigen atelier en de kennismakings workshop bij De Hazelaar in Soest op 2 november op de planning, beide zijn volgeboekt.

Omdat de vraag erg groot is, overweeg ik toch in het najaar nog een extra tweedaagse masterclass te organiseren. Deze vindt waarschijnlijk plaats in het weekend van 12 en 13 oktober.

 

Cursus 'Bloemen maken en klein bouwen met porselein'

Met een klein maar fijn groepje zijn we in maart de cursus van 8 wekelijkse lessen 'Bloemen maken, klein bouwen en decoreren met porselein' gestart.

Eind september start er een nieuwe cursus van 10 lessen op de woensdagochtend, je kan je vanaf nu inschrijven.

 

Cursus 'Keramiek - Creatief vanuit Techniek" Gooise Academie

Vanaf 17 september starten er weer twee nieuwe cursussen bij de Gooise Academie in Laren NH. Zowel op de dindsdagochtend als de dinsdagmiddag start er een nieuwe lessenreeks. In deze lessen wordt er met gewone klei gewerkt. De mogelijkheid tot inschrijven is dit weekend gestart.

Langskomen in mijn atelier?

Ik heb geen vaste openingstijden, wanneer ik aan het werk ben op Oude Fabriekstraat 18 in Amersfoort is mijn deur open voor bezoek.

 

Wil je zeker weten dat ik er ben?

Bel mij of stuur een bericht. (0622692114 of mary@mimariekeramiek)
 

 

Liefs, Mary

Beatrijs van Rheeden

Beatrijs van Rheeden